Nu finns gröna bolån - få rabatt på räntan

Nu kan alla som har eller ska flytta in i bostäder med Svanenmärkning ansöka om ett grönt bolån och få rabatt på räntan.

I dagsläget är det två banker som erbjuder detta: SEB och Ecobanken. Konkret så innebär det att man kan få 10 punkter lägre ränta (hos SEB) om man bor i ett hus som är Svanenmärkt eller i ett hus med betyget Guld/Silver enligt certifieringen Miljöbyggnad. Även certifierade Passivhus kommer att godkännas. Ecobanken anger inte någon konkret rabatt utan erbjuder ”En förmånlig finansiering av ditt hus eller lägenhet”, som de kallar ”Ekobankens bolån med hållbarhetsrabatt”. Se nedan länkar för mer information.

Svanen tar ett större perspektiv

Vi på Veidekke är såklart glada över detta då vi var det första byggföretaget i Norden som byggde ett Svanenmärkt flerbostadshus och har fortsatt med det i alla våra projekt i egen regi sedan dess. Viktigt att poängtera dock är att energianvändning inte är den enda viktiga aspekten ur ett miljöperspektiv utan även saker som byggmaterial är viktigt att ta hänsyn till, vilket Svanenmärkningen blir en garant för. Vi hoppas att detta kommer bli en större motivation för konsumenter att aktivt välja Svanenmärkta bostäder.

Fler artiklar

 • Artiklar och inspiration

  Välkommen! Här hittar du artiklar om nyproduktion, bostadsrätter och äganderätter. Ibland handlar det om juridik andra gånger om ekonomi eller försäkringar, men du kan även hitta artiklar om hållbarhet eller om arkitektur och inredning. Hoppas du finner vad du letar efter.

  Läs mer
 • Så värderar du din bostad

  Mäklare brukar hävda att det är ”läget, läget, läget” som har störst påverkan på en bostads värde. Men hur är det egentligen, finns det andra faktorer som spelar in?

  Läs mer
 • Veidekke FLEX - småhus för mindre plånböcker

  Måste man vara förmögen för att kunna köpa hus? Inte med vårt koncept VeidekkeFLEX.

  Läs mer