• Utforska området

  Planering
 • Köp boende

  Säljstart
  Hösten 2019
 • Välj inredning

  Byggstart
 • Flytta in och lev drömmen

  Inflytt
  Våren 2022

Drömmen om en modern plats i historien

Bredvid Kvibergs ståtliga kaserner planerar vi för flerbostadshus med arkitektur i samma tidstypiska anda. Här bor du i en genomtänkt och trivsam stadsmiljö med stor framtidstro som satsar på idrottsverksamhet, sköna butiker och moderna restauranger men ändå helt nära orörd natur.

Fakta om projektet

Har du några frågor? Hör bara av dig till vårt kundcenter eller säljansvariga så hjälper de till.

Ansvarig mäklare

icon / avatar

Kundcenter Väst, Region Väst

kundcenter.vast@veidekke.se031-50 56 10
Status:
Kommande
Bostäder:
106
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Boendeform:
Flerbostadshus
Beräknad säljstart:
Hösten 2019
Beräknad inflyttning:
Våren 2022

icon / bostäderTillgängliga objekt

Det finns ännu inte några bostäder till salu i detta projekt. Vill du få information om när det finns, kan du anmäla ditt intresse för projektet så får du besked.

Ett expansivt område med historia

Kviberg är en stadsdel rik på historia. Här finns bland annat några av Göteborgs största och äldsta marknadsplatser. Kvibergs Artilleriregemente, som invigdes 1895, är idag kulturminnesmärkt. Kvibergs historia som militärområde lever idag kvar i många av stadsdelens gatunamn. Stadsdelen växer i snabb takt. Många nya bostäder tar form och ett nytt köpcenter kommer inom några år att utvecklas i SKF:s gamla lokaler i Gamlestaden. Här planeras för en stor shoppinggalleria, restauranger och moderna kontorslokaler. Kolla in här: https://youtu.be/3cwL6KuNCMg Planer finns även på ett kulturhus. Göteborgs Stad har som ambition att knyta ihop Kviberg och Gamlestaden med varandra och på längre sikt koppla samman hela området med centrum och Göta älv.

Aktiviteter direkt utanför dörren

Utvecklingen av Kviberg har skett successivt där stadsdelens militära identitet bytts ut mot en tydlig profil inom idrott och hälsa. Kvibergs Park är ungefär lika stort som Slottsskogen och i området finns dessutom Sveriges största inomhusanläggning för beachvolley och en av landets största klätterhallar. Sommaren 2015 öppnade en Prioritet Serneke Arena – Nordens största multisportanläggning. På 45 300 m2 yta och 7 våningar erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll, grundskola och gymnasium med idrottsinriktning, gym, föreningslokaler, skadeklinik, hotell, konferens, restaurang, bar och café.

Snabba kommunikationer till city

I Kviberg bor du bara tio minuter från centrala Göteborg och härifrån är det lätt att ta sig till skola och arbete. Närmaste spårvagnshållplats (Kviberg) når du på knappa två minuter och här trafikerar spårvagnslinjerna 6, 7 och 11 dygnet runt. Ett nytt resecentrum planeras i närliggande Gamlestaden som ska knyta ihop pendeltågen, spårvagnsnätet och ett flertal busslinjer. Kör du bil kommer du snabbt ut på både E20 och E45. Om du hellre väljer cykeln finns det fina cykelvägar hela vägen in till centrum. Detaljplanen är antagen och har vunnit laga kraft, och därmed påbörjar vi nu vårt planerings- och projekteringsarbete för området.
Låter detta som ett område för dig? Anmäl ditt intresse här!