Oceanbryggan

Helsingborg

 • Utforska området

  Planering
 • Köp boende

  Säljstart
 • Välj inredning

  Byggstart
 • Flytta in och lev drömmen

  Inflytt
  2023

Drömmen om att vakna mellan stad och sund

Oceanbryggan i Helsingborg är boendet för dig som söker livskvalitet utöver det förväntande med arkitektur som sticker ut. Du bor minst sagt havsnära på en pir med Öresund precis utanför fönstret. I den nya stadsdelen som växer fram i det gamla industriområdet vid hamnen finns allt du kan önska dig i form av restauranger, förskola och butiker. Här bor du mellan stad och sund i ett hållbart boende där varje detalj är vald med omsorg.

Fakta om projektet

Har du frågor om Oceanbryggan? Tveka inte att kontakta vårt kundcenter:

Ansvarig mäklare

icon / avatar

Kundcenter Skåne, Region Skåne

kundcenter.skane@veidekke.se046-19 94 42
Status:
Kommande
Bostäder:
55
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Boendeform:
Flerbostadshus
Beräknad inflyttning:
2023

icon / bostäderTillgängliga objekt

Det finns ännu inte några bostäder till salu i detta projekt. Vill du få information om när det finns, kan du anmäla ditt intresse för projektet så får du besked.

Boende med mycket speciell karaktär

Tillsammans med arkitektkontoret Kjellander Sjöberg skapar vi boenden där livskvalitet och välmående går hand i hand med hållbarhet och noggrant utvalda material – byggstenar som gör Oceanbryggan till ett helt unikt boende. Huskropparna består av återvunnet tegel och en massiv trästomme som följer med hela vägen in i rummen. En konstruktion som ger en gedigen karaktäristisk design både på utsidan och insidan. Lägenheterna är Svanenmärkta och blandar hårda som mjuka naturmaterial för att skapa en levande känsla.

Fokus har legat på hållbarhet där vi använt trä och återvunnet tegel för att knyta an våra bostäder till den hamn- och industrikänsla som redan finns i området.
Tony Petäjä, affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

Inne blir ute

Den öppna planlösningen med stora fönster gör att ljuset flödar genom lägenheten och ger en kontinental känsla där inne blir ute. Här kan du njuta av utsikten under varma sommarkvällar samtidigt som du lyssnar på sorlet från folklivet nere på kajen.

Ett socialt liv på bryggan

För det är i hamnen allt händer. Oceanhamnen blir en ny stadsdel byggd på öar med mötesplatser längs kajer, bryggor, torg, och parker. Umgås på kajkanten, ät på någon av restaurangerna, pausa på ett café eller spana på småbåtar som passerar genom kanalen. Varför inte starta dagen med ett morgondopp? Eller avsluta dagen med en tur i kajaken. I Oceanbryggan bor du på vattnet och granne med Magasin 405, en gammal industrilokal som lever vidare i modern anda som en plats för events och utställningar.

Nära Knutpunkten och hela världen

Inte nog med att du ser över till Danmark på andra sidan Öresund, en gång- och cykelbro tar dig till Knutpunkten och centrala Helsingborg på fem minuter. Härifrån tar du dig vidare vart du än ska. Kommunikationer i världsklass. Liksom boendet.

Läs mer om arkitektens visioner här: http://www.kjellandersjoberg.se/projekt/projekt/oceanbryggan/

Om Oceanbryggan

 • Förskola i området: Ja, 2 minuter bort
 • Avstånd till havet: ca 20 m
 • Avstånd till Knutpunkten: ca 5 minuter
 • Service: Restauranger, butiker, träning och service i området
 • Parkeringsmöjligheter: Ja