Nytt boende i Aspudden

Letar du efter nyproducerade lägenheter i Aspudden, eller Örnsberg närmare bestämt? Då har du kommit rätt.

Vi planerar för 70 lägenheter med säljstart 2020. Vill du veta mer så anmäl dig på projektsidan så får du löpande information. Välkommen!

Aspudden ligger ungefär 6 km söder Stockholm city och är en av Stockholms äldsta förorter. Aspudden har flera små parker och närhet till Vinterviken och Mälaren. Alldeles intill Aspudden ligger Örnsberg dit området kring tunnelbanestationen Örnsberg brukar räknas. Här planerar vi bostadsrätter med säljstart 2020 och beräknad inflyttning 2022.

Butiker, skola och fritid

I Aspudden finns ett litet centrum med bland annat caféer, restauranger och livsmedelsaffärer. Inte långt från centrum ligger Aspuddens parklek med djur och aktiviteter för barn och här finns även en minigolfbana. Strax intill ligger Aspuddens idrottsplats. Även i Örnsberg finns det livsmedelsaffär och restauranger. Härifrån är det, förutom nära in till city, mycket nära till såväl Liljeholmens som Skärholmens stora shoppinggallerior. I Aspudden med omnejd finns flera olika för- och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Brännkyrka.

Aspudden - nära till allt

På ungefär 12 minuter tar du dig med tunnelbanans röda linje från Aspudden eller Örnsbergs tunnelbanestation in till T-centralen. På 4 minuter tar du dig till Liljeholmen med byte till Tvärbanan och bussar.

Lite historia

Aspudden började bebyggas år 1894 och den äldre bebyggelsen i nationalromantik, med inslag av jugendstil, ger en tydlig stadskaraktär. Under 1940-talet byggdes Aspudden ut rejält då stadsdelen kompletterades med sina, för den tiden, karaktäristiska smal- och punkthus. Visste du förresten att namnet Aspudden är känt sedan 1772? Det kommer ursprungligen från ett torp tillhörande Hägerstens gård. Egendomen delades senare i Stora och lilla Aspudden