1,5 rum och kök.

3-1304

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Välplanerat L-kök med all utrustning. Smart planerad sovplats med fönster. Badrum med dusch & tvättpelare

Pris:
1 900 000 kr
Rum:
1,5 rum
Avgift:
2 438 kr/mån
Boyta:
34 kvm
Våning:
3 tr
Status:
Såld
Boendeform:
Lägenhet
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Visningar

Söndag, 24 feb 12:00 - 13:00

Ulvsättragränd 10, Kallhällsparken, Järfälla
Välkommen på visning på Ulvsättragränd 10
Lägg i kalendern

Ansvarig mäklare:

Sandra Nothin, Svensk fastighetsförmedling

sandra.nothin@svenskfast.se08-525 25 800

Mathias Lagerström, Svensk Fastighetsförmedling

mathias.lagerstrom@svenskfast.se

Attraktiv 1,5:a med balkong i grön omgivning.

Området

I hjärtat av Kallhäll växer nya Kallhällsparken fram. Vi planerar att bygga bostadsrättslägenheter fördelade i fem hus. Parkläget erbjuder en inbjudande och grön miljö där både omgivningen och de nya husen kommer präglas av det gröna. Kallhällsparken har nära till det mesta; strax intill finns flera förskolor och skolor, Bolindervallen med idrottsplats och sporthall. På bara ett par minuter når du Kallhälls centrum och pendeltågsstationen. Naturen finns nära med både Järvafältet på bekvämt gångavstånd och närheten till Mälaren med vackra promenadstråk, badplatser och båtklubbar. Något som är uppskattad både sommartid och vintertid.

Bostäderna

De nya bostäderna blir lägenheter om 1-4 rum och kök fördelade på ca 30-95 kvm. Eftersom det finns en stor variation av lägenheter kommer Kallhällsparken att erbjuda spännande bostäder åt personer i olika skeden av livet. Här finns en unik möjlighet att skaffa sig ett nytt, modernt och bekvämt boende i trivsamma omgivningar.

Grannarna odlar i Kallhällsparken

En solig och varm söndag i maj samlades de boende i Veidekkes bostadsprojekt Kallhällsparken runt odlingslådorna för att tillsammans med sina grannar få en pallkrage med jord och samtidigt lära sig mer om odling. På plats fanns nämligen trädgårdsingenjör Johanna Karlén som har många års erfarenhet av växter och ett brinnande intresse för naturen och biologisk mångfald. Johanna delade med sig av tips och råd både till de som anmält intresse för en låda, och de som bara ville ha tips om vad som fungerar att plantera på balkongen. Det finns nämligen stora balkonger till alla lägenheter i Kallhällsparken.

En perfekt plats för odling

Johanna berättar om sina intryck av dagen och platsen: - Jag var verkligen imponerad av att bostäderna ligger så fint i parken. Det här är en så vacker plats och Veidekke har tänkt till kring växtligheten kring husen. De har inte bara pratat om gröna väggar utan även gjort verklighet av det. Vissa ytor i parken är sådda med ängsblom, och jag som vet hur viktigt det är med en mångfald av växter tycker det är jättebra. Den här dagen fokuserade vi mest på odling i pallkrage och att få alla boende som kom att lära sig mer om vad som passar att odla i låda och att bli inspirerade och våga sätta igång. De här lådorna står på en bra plats där maskarna kommer åt underifrån. Eftersom det finns både vatten och mycket växter på platsen, både i parken och runtomkring, är det gott om pollinerande insekter. Jag uppmuntrade också de boende att sätta upp egna insektshotell som är enkla att bygga.

Filip Borgelin, projektutvecklare på Veidekke, berättar om idén med odling

Vi hade tidigt en idé om det här med odling i Kallhällsparken eftersom det var en så bra plats. De boende får en låda och jord, men får själva stå för fröer, plantor och skötsel. När vi skickat ut information så anmälde sig ett femtontal familjer, och vi tror att fler kommer att bli intresserade när de ser hur det fungerar. Det var väldigt positiva tongångar och när vi väl delat ut lådorna var alla igång. Vi tror ju att det här är ett bra sätt att skapa grannsämja och samarbete, även om vi märker att det redan finns en fin kontakt mellan de boende här i Kallhällsparken. Vi hoppas att vi får till en liten odlingsförening som engagerar sig lite extra, och att alla hjälps åt att vattna i sommar.

Karin och hennes familj trivs i parken

Vi passar på att prata med några av de boende om odlingen och varför de valt att bosätta sig i Kallhällsparken. Karin Lundström bor här med sambo och tre söner. Hon berättar att de uppskattar den familjära stämningen och att det är så blandade åldrar. Sen älskar de balkongen som vetter mot parken, även om hon själv föredrar skugga. - Jag är lite ovanlig på det sättet. De flesta vill ju ha sol men jag sitter hellre under ett parasoll. Vi går oftast ut i parken, som vi faktiskt är helt lyriska över. Vi ska nämligen skaffa hund och då är det toppen. Det finns även en hundrastgård där. Sen kan vi gå ut i skogen vid Gjörvälls slott eller nere vid Bolindersstrand. Karins son är flitig och vattnar buskarna under en lång stund. När det är dags att plantera vill båda bröderna hjälpa till med att gräva och sätta frön. Karin säger vänligt till dem att de får samsas. - V tycker det här med odlingslådorna var jättebra och ser verkligen fram emot att odla!

Familjen Ganbäck uppskattar den goda stämningen

Familjen Ganbäck har lådorna intill och har bestämt sig för att odla smultron och rädisor men har inte bestämt mer. De tar det lite lugnt eftersom de väntar tillökning i sommar. Göran och Aleksandra Ganbäck beskriver skillnaden mellan att bo i Kallhällsparken och deras förra boende i Jakobsberg. - Vi anmälde oss till en VIP visning och var först lite tveksamma, men sen såg vi ritningarna. Det passade oss och vi valde en lägenhet med utsikt mot parken. Läget är insynsskyddat, lugnt och fint och det var viktigt för oss. Sen ville vi ha något nytt som vi slapp lägga tid på att renovera. Vi är jättenöjda och det är fint med den stora balkongen. Vi trivs bättre än där vi bodde förut, där knackade inte en enda granne på dörren på 7 år. Här har vi varit ute mycket, träffat grannar och även hjälpt till med olika saker. Det är stor skillnad på stämning och att vi kan prata om vad som händer och hur det går. Alla flyttade in samtidigt i november förra året och var i samma situation på något sätt. Kallhällsparken intill bostäderna är en promenadpark med fågeldamm och grönytor för lek och aktiviteter. Sommarens småfåglar bjuds på solrosfrön i "fågelrestaurangen" och i parken finns även lekparken "Lek för alla" där varje aktivitet har fått sin färg. Gul för sandlek, grön för balansträning, blå för klätterlek och röd för gunglek. Göran berättar att han känner sig trygg när de är ute med sin 3-åriga dotter Hanna: - Här törs vi släppa barnen, det finns inga bilar, knappt ens cyklar. Det passar alla åldrar, men det är särskilt bra för oss som har små barn. Det rinner visserligen en liten å som har torkat ut nu, men det är väl det enda som man måste ha uppsikt över om man har små barn. Annars är det en liten bit till vatten och bad, men ändå tillräckligt nära om man vill gå och bada. Annars går vi till Kallhälls 4H-gård som ligger nära och där det finns både många olika slags djur och aktiviteter. Vår dotter älskar det.

Från villaliv till skön lägenhet med villakänsla

I bostäderna i Kallhällsparken bor alla åldrar. Bosse och Harriet Nygren kommer från villaliv och landade till slut här eftersom Harriet är uppväxt i Kallhäll. - Jag gick i skolan här och vi hade båt i båtklubben, berättar Harriet. Så det är kända trakter för mig och Bosse var med på noterna att flytta hit. De bor mot parken i en lägenhet i tre väderstreck och har själva bekostat en inglasad balkong som ger dem möjlighet att njuta av grönskan under en lång period av året. - Vi tycker lägenheten är kanonskön! Vi har bott i villa i flera områden och nu var det dags att slippa behöva fixa. Vi ville ha något som är färdigt. Och slippa budgivning, fyller Harriet in. Vi har bott nära naturen tidigare och här är det fint. En minut till skogen! Sen är vi lite petiga med detaljer och har väl klagat lite grann på vissa saker, men Veidekke har lyssnat och försökt att gå oss till mötes. Paret Nygren odlar även på en kolonilott på Ulvsättra gård där de bland annat får potatis, hallon, vinbär och vaxbönor att växa. Det hindrar dem inte från att odla i pallkragen intill bostäderna. - Det här är ett jättetrevligt initiativ, säger Harriet. Det kompletterar vår koloniodling. Det var faktiskt inte svårt att få en lott i Ulvsättra. Där finns det två stycken koloniföreningar och det finns även en i Molnsättra. Förutom dem är vi ute och går mycket. Det är överhuvudtaget ett stort plus att vi slipper ta bilen till stan, nu är det väldigt nära pendeltåget och man slipper till och med bussen. Och centrumet bygger de om nu och det ser ut att bli jättefint! Runt om oss gräver och planterar de boende, tar en korv från grillen, pratar med representanter från Veidekke och ställer frågor till trädgårdsmästare Johanna. En fin dag helt enkelt. Nu håller vi tummarna för att blommor, grönsaker och kryddor växer fint i sommar!

Har du frågor?

Hör gärna av dig.